Комунальне некомерційне підприємство "Чечельницька районна лікарня"
Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області
Міністерство охорони
здоров'я України
 

«Не я обрала професію, а вона - мене».

Дата: 11.05.2021 11:59
Кількість переглядів: 127

 
 
❤ «Не я обрала професію, а вона - мене»

Напередодні Дня медичної сестри продовжуємо серію матеріалів про медичних сестер. Сьогодні мова піде про Валентину Лукашевич, медичну сестру невідкладних станів приймального відділення Чечельницької районної лікарні.

Обрали її для нашого циклу, тому що мало чути про медичних працівників, що рятують людей у районах, дещо віддалених від центру області.

- Валентина Лукашевич 30 років віддала практичній медицині. Навчалася у Бершадському медичному училищі, і зразу після закінчення пішла працювати за фахом. 20 років пропрацювала в Ольгополі старшою медичною сестрою терапевтичного відділення, після реорганізації перевели в Чечельницьку районну, працювала медсестрою переливання крові, ЛФК – кабінету, нині – медсестра невідкладних станів.

Великий досвід роботи дав їй змогу опанувати нові напрямки у професії, а любов до людей допомагає знаходити підхід до кожного пацієнта. Професією медичної сестри марила з дитинства. Був у цих мріях білий халат, лікарняні коридори та люди, яким вона зможе допомогти.

- Мама моя медик, я з дитинства себе бачила в медицині, завжди було бажання надавати допомогу хворим. З раннього дитинства гралася з подружкою з ляльками в лікарню, в лікарів і пацієнтів. І мені це подобалося. До речі, моя подруга теж вступила в медичне училище та вивчилася на медичну сестру. Тому вважаю, що не я обрала професію, а вона мене.

- В медичному училищі я отримала дуже гарну освіту, мені пощастило навчатися у кваліфікованих лікарів та вчителів. Ще студенткою зрозуміла, що робота медичної сестри вимагає великої відповідальності, професіоналізму, тому що на кону стоїть найсвятіше – людське життя.

- Правда, що таке справжня медицина зрозуміла, коли почала працювати. Бо в училищі думали, що це дуже гарно - одягнули білі халати, вкололи ін’єкцію пацієнту, дали таблетку і все. Але насправді, медична сестра має виходити та психологічно підтримати пацієнта,- розповідає пані Валентина.

Жінка зізналася, що для неї улюблена робота — це все життя, і вона в будь-який час готова допомагати пацієнтам. А ще кажуть, що справжні професіонали завжди залишаються вірними своїм принципам. Ідеться і про робочий час, і про відпочинок.

Нині за словами пані Валентини, у Чечельницькій лікарні працює багато молоді.

- З великою впевненістю можу сказати, що прийшли відмінні спеціалісти, вони відповідальні, чуйні, доброзичливі, енергійні та комунікабельні. Дуже швидко навчаються та відмінно виконують свою роботу.

- Бажаю молодим колегам не зупинятися, як кажуть «знання за плечима не носити». Нехай навчаються, запитують у нас, а ми завжди раді їм допомогти,- каже пані Валентина.

Напередодні професійного свята Дня медичної сестри, наша співрозмовниця побажала всім медичним сестрам області міцного здоров’я, успіхів у роботі, сімейних гараздів, щастя та добробуту.

- Нехай наша нелегка праця, яка повертає людям здоров’я, приносить радість і добро та людське щастя, - резюмувала Валентина Лукашевич.

Спілкувалася, Олена Сташевська, зав. відділу ВОЦГЗ


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень