Комунальне некомерційне підприємство "Чечельницька районна лікарня"
Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Як потрапити до бажаного лікаря?

Дата: 18.02.2020 14:32
Кількість переглядів: 103

 

Нова медична програма запрацює в Україні з 1 квітня 2020 року

Безкоштовні медичні послуги за новим переліком запрацюють в Україні з 1 квітня 2020 року згідно з Програмою медичних гарантій. За що пацієнтам все ж доведеться доплатити, і за яких умов можна отримати лікування безкоштовно - на офіційному сайті МОЗ з'явився перелік безкоштовних медичних послуг. Обов "язкова умова для  утримання   гарантованого пакету  безкоштовної медичної  допомоги -  бути  задекларованим у  сімейного  лікаря. Тож з 1 квітня у повному обсязі запрацює Програма медичних гарантій. Це перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно. До програми увійдуть послуги первинної, амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної допомоги та медичної реабілітації. 

За інформацією Урядового порталу, ці послуги безоплатно для громадян надаватимуть лише ті медзаклади, які укладуть угоди з Національною службою здоров'я. Натомість, НСЗУ укладатиме угоди лише з лікарнями, які автономізовані та комп'ютеризовані, мають необхідне обладнання, лікарські засоби, є лікарі відповідної кваліфікації та рівня практики.

 

Як потрапити до бажаного лікаря?

Для того, аби потрапити, наприклад, до уролога, у вас повинно бути направлення від лікаря первинної допомоги, тобто від вашого сімейного лікаря. Якщо є хронічне захворювання, тоді сам уролог (або інший відповідний фахівець) може виписати направлення на наступний прийом.
За послуги гарантованого  пакету платити не потрібно, а все, що поза ним – коштом пацієнта. Це стосується як і медичних, так і немедичних послуг. Наприклад, у першому випадку це електрофорез, масаж та естетичні послуги, а у другому – покращене харчування, одномісна палата з телевізором тощо. Також доведеться самостійно платити за послуги, які є бажанням та ініціативою самого пацієнта, а не призначені лікарем.
 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень