Комунальне некомерційне підприємство "Чечельницька районна лікарня"
Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Чи забезпечена лікарня Чечельника експрес-тестами, а лікарі – відповідними засобами захисту?

Дата: 05.04.2020 08:16
Кількість переглядів: 127

Чи забезпечена лікарня Чечельника експрес-тестами, а лікарі – відповідними засобами захисту?

 


ІНТЕРВ’Ю З ПЕРШИМ ЗАСТУПНИКОМ ГОЛОВИ ЧЕЧЕЛЬНИЦЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ВІТАЛІЄМ ВОЛОДИМИРОВИЧЕМ САВЧУКОМ

У разі захворювання на коронавірусну хворобу де буде здійснюватися лікування жителів Чечельницького району?

КНП «Чечельницька центральна районна лікарня», наразі являється резервним закладом для прийому та обстеження пацієнтів на тяжку респіраторну хворобу COVID – 19. – ІІІ – ІV хвилі захворюваності. Пацієнти з підозрілим епіданамнезом оглядаються сімейним лікарем, який відбирає при потребі зразки крові для подальшого обстеження на COVID – 19. Чечельницька ЦРЛ має спеціально облаштований один напівбокс для тимчасового перебування пацієнтів, 2 апарати штучної вентиляції легень.
Після вирішення питання про подальше лікування, пацієнт залишається на самоізоляції, або буде направлятися на лікування до КНП «Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування». На даний час цей медичний заклад визначений, як заклад для прийому та лікування пацієнтів першої хвилі другої черги з випадками COVID – 19. На сьогодні у Бершадській ОЛІЛ функціонує 20 інфекційних ліжко/місць та 6 реанімаційних ліжко/місць.

Чи забезпечена наша лікарня експрес-тестами, а лікарі – відповідними засобами захисту?

КНП «Чечельницька центральна районна лікарня» отримала першу партію експрес-тестів на COVID-19, їх кількість на першому етапі надходження складає 50 одиниць. Тести будуть використані для діагностики коронавірусної інфекції за наявності симптомів та даних анамнезу, згідно з протоколом надання медичної допомоги при COVID-19.
Напередодні лікарня отримала 48 медичних респіраторів F2, 25 медичних одноразових костюми біозахисту, бахіли, 1000 пар одноразових рукавиць, замовлено 50 тестів на діагностику грипу.
Щоденно відповідальними працівниками здійснюється робота по інтенсивному забезпеченню медичних працівників та хворих необхідними засобами індивідуального захисту, лікарськими та дезінфікуючими засобами.

Яку підтримку медичні заклади району отримують на місцевому рівні?

На сьогодні, виділено кошти із резервного фонду районного бюджету в сумі 245 тис.грн, в т.ч. КНП «Чечельницький РЦ ПМСД – 95 тис.грн, КНП «Чечельницька ЦРЛ – 150 тис.грн. Надають допомогу і небайдужі благодійники, - за що ми їм щиро дякуємо.

Проте потреба у фінансовій підтримці Чечельницької лікарні залишається актуальною. Тому ще раз звертаюся до представників бізнесу, агровиробників, небайдужих громадян долучитися до спільної справи та надати благодійну допомогу, яка буде використана на протидію поширенню небезпечного вірусу у нашому районі, на захист лікарів, які будуть Вас лікувати.

Реквізити для перерахунку коштів:
Комунальне некомерційне підприємство «Чечельницька центральна районна лікарня»
р/рUA173020760000026000300405974
МФО 302076 в АТ Ощадбанк
ЄДРПОУ01982703
Призначення платежу: благодійна допомога у боротьбі із важкою респіраторною хворобою COVID – 19

Дякуємо за розуміння та підтримку. Залишайтеся вдома та БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень