Комунальне некомерційне підприємство "Чечельницька районна лікарня"
Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Засідання громадської ради

Дата: 18.02.2020 08:32
Кількість переглядів: 111

   

 

Програма медичних гарантій стартує в Україні з 1 квітня 2020 року. Наразі Чечельницька  центральна районна лікарня працює над своєчасним впровадженням реформи. Про це 11 лютого, на першому засіданні громадської ради при райдержадміністрації, проінформував головний лікар КНП «Чечельницька   ЦРЛ» Сергій Миколайович Могила.

На питання «Що включає в себе Програма медичних гарантій?» Сергій Миколайович зазначив, що у 2020 році впроваджується гарантований пакет медичних послуг, він включає:

· первинну допомогу,

· екстрену,

· амбулаторно-поліклінічну — це послуги профільного лікаря, до якого направив сімейний лікар;

· стаціонарну;

· паліативну медичну допомогу — обслуговування невиліковних хвороб (знеболення, допомога родинам пацієнтів, підтримка життєдіяльності, догляд за пацієнтом);

· медичну реабілітацію;

· медична допомога у зв'язку з пологами;

· реімбурсація лікарських засобів («Доступні ліки»).

Всі послуги з гарантованого медичного пакета будуть повністю безоплатними за умови, що хворі будуть звертатися до сімейного лікаря, а за його направленням – на лікування у профільних лікарів.Лікування буде здійснюватися, в основному, вітчизняними медпрепаратами.

Сьогодні структура КНП "Чечельницька  центральна  районна лікарня" складається з 5 відділень, розрахованих на 75 ліжок. Протягом минулого року на базі стаціонару проліковано 2936 хворих (2018 рік - 3025).

У відповідності до затвердженого штатного розпису передбачено кадрове забезпечення у кількості 216,75 посад ( фактично заповнено -198,5 посад)

Однією із важливих проблем галузі залишається забезпеченість лікарями. Дефіцит лікарських посад – 15,75 одиниць.

Складовими умов укладання Угоди з Національною службою здоров’я України для подальшої роботи підприємства в нових умовах є: кадрове забезпечення, створення електронного робочого місця лікаря, відповідне технічне оснащення.

З метою забезпечення хворих на цукровий діабет інсуліном, виділено з місцевого бюджету – 246,6 тис грн, державного – 432,8 тис. грн, що на 76,2 тис.грн більше ніж у минулому році.

За рахунок субвенції з державного бюджету виготовлено проектно-кошторисну документацію та придбано медичне і комп'ютерне обладнання на суму 488,2 тис.грн; замінено віконні та дверні блоки на металопластикові, підлогу коридору вимощено керамічною плиткою на 2 поверсі поліклінічного відділення – 534,4 тис. грн.

В поточному році завершено інформатизацію робочих місць лікарів з підключенням загальної мережі Ехелс за рахунок коштів районного бюджету на загальну суму 956,0 тис. грн, що надасть можливість працювати з 1 квітня 2020 року вторинному рівню медицини в нових умовах.

Цілі та пріоритети на 2020 рік:

1.Придбати житло для лікарів.

2.Здійснити капітальний ремонт приміщень терапевтичного,педіатричного відділень.

3.Виготовити проектно-кошторисну документацію для здійснення капітального ремонту приміщень харчоблоку та пральні.

4.Завершити автоматизацію робочих місць лікарів. Передбачити фінансування для оплати програмного забезпечення та дооснащення комп’ютерною та іншою оргтехнікою.

5.Провести дооснащення медичним обладнанням та апаратурою медичного призначення у відповідності “Табеля оснащення”.

6.Профінансувати до потреби придбання твердого та м’якого інвентаря, здійснити його заміну з дотриманням термінів використання.

7.Довести рівень фінансування харчування і медикаментозного забезпечення хворих у відповідності до державних нормативів.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень